Допреди няколко дни само един от магазините нa Apple в Китай бе затворен заради коронавируса. Притесненията на компанията явно обаче са се засилили, след като всички други магазини също ще затворят врати, съобщава The Verge. Aбсолютно всички фирмени офиси, магазини и контактни центрове в континенталната част на Китай няма да са на разположение от 9 февруари, според изявление, предоставено на Марк Гурман.

Повече за щетите, които вирусът нанесе на Apple: Google затваря всички свои офиси в Китай

След като вирусът взе над 200 жертви в Китай и инфектира около 10 000 души в световен мащаб, първата задължителна карантина на CDC в САЩ от 50 години насам бе обявена, като част от мерките се състояха в забрана на полетите до и от Китай. Това придава смисъл и на действията на Apple.

Виж още: Huawei Mate 30 Pro (РЕВЮ): Животът е хубав и без Play Store

Не е ясно дали китайските фабрики на фирмата, управлявани от Foxconn, също ще бъдат затворени. Не е ясно и бъдещето на работниците. Foxconn коментираха че все още ще се работи по график и не се очаква никаква промяна в производството. От Apple пък потвърдиха, че online магазините им ще продължат да функционират както обикновено.

 

Тагове: