Samsung Galaxy Z Flip наближава с пълна сила! Въпреки че няма официално изявление от Samsung, станахме свидетели на изтекли изображения на прототипи и течове, касаещи спецификациите, а Samsung дори ни подразни със силуета на телефона в една от новите си реклами.

Както по-рано се спекулираше, устройството ще оперира с Qualcomm Snapdragon 855+. В сравнение с процесора Snapdragon 710 на Razr изглежда, че сгъваемият Samsung ще бъде значително по-мощен. С 8 GB RAM и предполагаемите 256 GB вътрешна памет, които обаче потребителите няма да могат да разширят допълнително, тъй като телефонът няма да има четец на SD карти.

Твърди се, че Full HD дисплеят ще бъде с 6.7-инчов AMOLED, с технологията Always On, Infinity-O, същата като тази, която срещнахме в Samsung Galaxy S10. Екранът ще бъде доста голям и в съотношение 22:9, със сгъваем механизъм, който е причината подобен тип дисплей да бъде използван в телефона. Очакваме подобно съотношение да го направи идеален за гледане на филми или играене на игри.

На вторичния екран ще можем да виждаме времето, батерията, известията и други ключови детайли в "затворен режим". Направен е от Gorilla Glass 6, за да може да оцелее при удари и натъртвания, които го очакват поради това, че е част от външния телефонен корпус.

Виж още: Най-добрите книги по видеоигри

Основната камера на телефона е dual-pixel 12 MP с ултраширокоъгълен обектив. 10-мегапикселова предна камера с гласово управление и автоматично фокусиране ще краси лицето ви. Според течовете телефонът ще бъде в състояние да заснема видео в 4K от задната и предната камера.

Относно батерията цифрите сочат 3300 mAh. Или по-малка от 4000+ mAh, която в момента се използва от водещите продукти на Samsung. Очакваме да открием телефона по магазините от 14 февруари, а спекулираната цена е "около" €1500. Все още липсва информация кога ще можем да го видим и по нашите магазини.