Samsung вече е започнала да доставя Galaxy S8 на клиенти в Южна Корея, но някои от тях сигнализираха, че бройките им имат червеникав оттенък на екрана. Не е ясно колко широко разпространен е проблемът, но в интернет вече е известен като Galaxy S8 Red Screen.

Интересното е, че Samsung не отрече за наличието на проблема, казвайки пред ZDNet, че той може лесно да се оправи от настройките: "Всички Samsung телефони минават през задълбочени тестове, за да отговарят на нашите високи стандарти за качество. Infinity екранът на Galaxy S8 и S8+ е Super AMOLED и предоставя богати и изразителни цветове, което позволява на потребителите да се радват на по-ясни и по-живи гледки.

Galaxy S8 е създаден с адаптивен дисплей, който оптимизира цветовата гама, насищане и остротата в зависимост от околната среда. Ако е необходимо, потребителите могат да регулират ръчно цветовата гама на дисплея, за да променят белите тонове, от Settings> Display> Screen Mode> Color balance."

Друга причина може да бъде новата AMOLED технология на компанията, която се използва за първи път в Galaxy S8 и S8+, която има два типа съвместни пиксели: червено-зелени и синьо-зелени. Samsung прави червените пикселите да изглеждат по-силни и по-дълбоки. Но каквато и да е причината, изглежда, че най-добре купувачите да направят проверка на телефона си с други устройства, преди да са изпаднали в паника и да искат замяна с ново устройство.

Тагове: