Тази година Samsung сериозно набляга на гласовия си асистент Bixby, който ще е основният конкурент на Siri на Apple. Компанията дотолкова вярва, че Bixby има основно място в новия смартфон Galaxy S8, че дори отдели специален бутон за стартирането му. Изглежда обаче не всичко върви по план. В изявление за The Verge Samsung потвърди, че водещата функция на Bixby - гласовото управление - няма да е готова за американската премиера на Galaxy S8 на 21 април. Потребителите ще трябва да изчакат софтуерен ъпдейт "по-късно тази пролет"

"Ключовите за Bixby функции като Vision, Home и Reminder ще се предлагат от 21 април за Samsung Galaxy S8. Bixby Voice ще се предлага в САЩ на Galaxy S8 по-късно тази пролет", коментираха от компанията. 

В общи линии това означава, че новите собственици на Galaxy S8 ще могат да ползват AR камера екстрите, ще имат достъп до Home панела (няколко уиджета) и ще имат възможността да насрочват напомняния. 

Изданието припомня, че основната разлика между софтуера на Samsung със Siri и Google Assistant е неговата възможност да изпълнява по-сложни и по принцип ръчни действия като редакция на снимка или създаване и изпращане на имейл.

"Всичко, което можете да постигнете с допир, сега можете с глас", казаха от Samsung при презентацията на Bixby и Galaxy S8. 

Не е ясно каква е причината Samsung да забави със седмици или дори месеци ключовата функция на новия си асистент. 

Тагове: