LeEco е китайска компания предимно известна с производството на смартфони и телевизори в Китай (преди известна като LeTV), но днес тя скочи в един напълно различен продуктов пазар – самоуправляващите се електрически автомобили. Компанията представи своя електрически концептуален автомобил, наречен LeSEE. Той идва с пълни автономни възможности за шофиране и може да бъде първият реален претендент за заместител на Tesla автомобилите.

На специално събитие в Китай главният изпълнителен директор на LeEco Джия Ютинг изкара LeSEE от транспортен контейнер на сцената, чрез гласови команди през смартфон! Всичко бе направено с разумно бавна скорост, разбира се, но колата е в състояние да се движи и на заден ход самостоятелно.

LeEco обяви по-рано тази година, че си партнира с Aston Martin и Faraday Future, което показва, че тя има сериозни амбиции в автомобилния сегмент.

Пълните подробности за спецификациите на LeSEE не бяха разкрити, може би евентуално за официалния дебют на колата на автомобилното изложение в Пекин, което ще се проведе по-късно тази седмица.

В долното видео можете да видите и колата в действие:

 

 

Прочетете и това: Aston Martin Vantage GT8 е състезателна кола, която може да карате в града