Английската компания Aston Martin става поредният производител на спортни автомобили, трансформирал една от най-агресивните си състезателни коли в модел, който може да карате по градските улици. Vantage GT8 е лимитирана версия на Vantage GTE, който е един от най-познатите модели на компанията и присъства в редица професионални автомоторни състезания.

На външен вид GT8 лесно може да бъде сбъркан за пистов автомобил, но всички направени от Aston Martin модификации са легални за ползване в градски условия. Добавени са множество елементи от въглеродни влакна, които увеличават аеродинамиката на автомобила. Седалките са спортни и нямат механизирани елементи, за да бъде намалено теглото. Страничните и задните прозорци са от поликарбонат.



Гумите са Michelin Pilot Sport Cup 2, а двигателят е 4.8-литров V8 модел с 440 конски сили. Щастливите нови собственици ще могат да избират между 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенна полуавтоматична.

Крайният резултат е най-лекият и мощен V8 Vantage автомобил, произведен от компанията, който при това отговаря на изискванията на пътните власти във Великобритания. От колата ще бъдат произведени само 150 бройки, а базовата цена на всеки започва от 235 000 долара.

Виж още: Audi демонстрира луксозна лимузина с шест врати и дължина на яхта

Тагове: