LeEco смята, че китайските власти са причината за провалената сделка по сливане с Vizio, става ясно от съдебни документи. 

LeEco искаше да купи Vizio, за да увеличи лесно присъствието си на американския пазар, което доведе и до допълнителни финансови проблеми. 

След като стана ясно, че сделка няма да има, Vizio заведе дело срещу китайската компания с обвинения за измама. Според Vizio, LeEco я е подвела по отношение на финансовите си възможности, за да удовлетвори инвеститорите. Vizio вярва, че LeEco трябва да й плати такса от 100 млн. долара за провалената сделка. 

Още по-интересното е, че LeEco твърди, че Vizio са знаели за възможността да няма достатъчно пари за финализиране на сделката. От LeEco смятат, че китайските власти са основния виновник, защото по това време Китай започна с по-строгите мерки по отношение на валутния контрол и отказваше да даде позволение за сливания, които не смята за "стратегически" за страната. Vizio обаче не вярват на тази версия и смятат, че причината за отказа на китайския регулатор всъщност е финансовата ситуация на LeEco. 

Документите сочат, че двете компании са се договорили в крайна сметка Vizio да получи 40 млн. долара от LEEco.  
 

Тагове: