Едно от най-често употребяваните устройства през денонощието е нашият компютър или лаптоп. Средно на ден човек пипа по 2617 пъти своите джаджи. Lenovo Bulgaria подхожда отговорно и предлага няколко ценни съвети за пълна дезинфекция на дисплея и клавиатурата, с която да минимизирате възможността от пренасяне на зарази:

Как да дезинфекцираме компютъра, клавиатурата или LCD дисплея?

1. Изстискайте излишното количество течност от кърпата с дезинфектант преди употреба.
 

2. Най-безопасно е да използвате дезинфекциращи препарати, предназначени за домашна и офис употреба. Някои медицински дезинфекциращи препарати могат да доведат до обезцветяване, да наранят повърхностите и дори да попречат на правилното функциониране на вашето устройство. Lenovo Bulgaria препоръчва да следвате стъпките по-долу:
 

- Внимателно забършете цялата система, без да допускате изтичането на течност върху компютъра. Не бършете върху букси и портове. Наблегнете на клавиатурата и тъчскрийна!


- След дезинфекция следвайте процедурата, описана върху опаковката на препарата, за да избегнете нежелани химични реакции (например почистете остатъчно количество от препарата, след изтичане на препоръчителното време).


- Винаги оставяйте компютъра да изсъхне, напълно преди да го използвате отново.
 

3. Съставките на медицинските дезинфектанти варират в широки граници. В зависимост от наситеността на химикалите и продължителността на употреба медицинските препарати могат да доведат до промени във външния вид на устройството и в правилното функциониране на системата. За да минимизираме този риск, Lenovo Bulgaria препоръчва:
 

- Препарати на основата на водороден прекис


- Кърпички на алкохолна основа


- Не използвайте кърпички и препарати, които съдържат белина


- Избърсвайте излишното количество останал препарат веднага след изтичане на препоръчителното време за действие и задължително подсушавайте със суха кърпа след това.

Вижте още: Геймърският Lenovo Legion ще охлажда страстите и телефона с уникална технология