2020 може да е годината, в която най-накрая да направите дома си модерен, като добавите към него някои умни елементи. С днешните технологии за умен дом можете да използвате гласа си или съвместимия си смартфон, за да контролирате и автоматизирате почти всичко в къщата си – осветлението, отоплението или ключалките. Или пък да следите визуални рецепти в кухнята, да наблюдавате детската стая със смарт камера и да правите видео обаждания без ръце чрез устройства като умния екран Lenovo Smart Display.

Но изграждането на по-умни домове изисква по-умно планиране, особено когато имате толкова много възможности за избор от хилядите марки и модели на пазара в момента. За тази цел Lenovo представя линия от иновативни предложения, които променят облика на категорията си и могат да ви помогнат да осъвремените умния си дом.

Едно добро начало е да промените начина, по който използвате едно от най-популярните умни устройства в дома си: таблета. Таблетите често се използват в движение, а вкъщи си седят неупотребявани в продължение на повече от 23 часа дневно.

Много семейства забравят да заредят таблетите си или ги оставят, без да ги използват, докато са у дома. Но с Lenovo Smart Tabs – семейни таблети, които можете да споделяте и да вършат повече неща, докато не ги използвате в основната им функция на таблет – Lenovo променя правилата на играта. А след пускането на серията Lenovo Smart Tab миналата година новият Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus 2-ро поколение с Google Assistant е таблет, с който можете да гледате информация и да задавате въпроси на вашия Google Assistant, без да използвате ръцете си, докато таблетът ви се зарежда.

Друг нов начин да направите дома си по-умен е да разкрасите стените си. Повечето от нас не възприемат дигиталните екрани като елемент от умния дом, но те могат да превърнат скучния ви дом в умно местенце, което привлича всички погледи. Ето защо Lenovo пусна изцяло новата умна рамка Lenovo Smart Frame, с която можете да преоткриете любимите си снимки и моменти от миналото с искрящата яснота на 21.5-инчов екран. Камерите на нашите смартфони ни позволяват да правим хиляди висококачествени снимки и да споделяме спомените си, но досега рядко имахме възможност да ги споделяме в дома си в моментите, когато сме заобиколени от своите близки и приятели. Lenovo Smart Frame трансформира тези спомени в централен елемент на всяко споделено пространство – като например в гостната или дневната – с добавената възможност да изобразяват и зашеметяващи произведения на изкуството.

И накрая, с масовото навлизане на свързаните устройства, се засилва и рискът от уязвимост и нарушения. За да се справи с него, Lenovo предлага ново облачно базирано решение чрез Lenovo Vantage, наречено Lenovo Connected Home Security, което позволява на потребителите да избират кои от устройствата им, свързани към тяхната домашна мрежа, ще бъдат следени за сигурност, включително смартфони, умни дисплеи, смарт таблети и други свързани устройства, когато техният потребителски персонален компютър Lenovo или таблет с Android също е свързан.

Виж още: CES2020: MSI представя първи по рода си лаптоп

 

Тагове: