Обявяването на финансовите резултати на големите технологични компании винаги се очаква с особен интерес, тъй като то дава добра индикация за тяхното моментно състояние и реализацията на актуалните им продукти. В този смисъл Lenovo няма място за притеснение, тъй като стратегията за развитие на компанията в три основни направления ѝ носи стабилни приходи и печалба през третото тримесечие на фискалната 2017/2018 г.

Приходите на китайския производител възлизат на 12.9 млрд. долара, което е ръст с 6.3% на годишна база и с 10% спрямо предходното тримесечие. Lenovo продължава да регистрира значително увеличение на приходите в PC дивизията (PCSD) и в бизнеса с центрове за данни (DCG). Резултатите на мобилната дивизия (MBG) оправдават предварителните очаквания. Компанията отбелязва солиден ръст на необложената печалба през третото тримесечие - $150 млн. долара. Това е четири пъти повече спрямо предходното тримесечие и повишение с близо 50% спрямо същия период на миналата година.

Мениджмънтът на Lenovo обяснява добрите финансови резултати с изпълнението на стратегия за развитие, която акцентира върху управлението в трите основни бизнес направления, растежа в ключови сегменти и инвестициите в нови технологии. 

В рамките на това тримесечие компанията се фокусира върху иновативни технологични области, сред които добавената (AR) и виртуалната реалност (VR). Сред тях е и интересната игра Star Wars: Jedi Challenges, създадена в партньорство с Disney, която имахме възможност да изпробваме на IFA 2017 през септември.

Мобилният бизнес отговоря на очакванията за тримесечието, въпреки че индустрията бе изправена пред огромни предизвикателства на конкурентоспособност. Както компанията заяви и по-рано, тя има дългосрочна визия за този бизнес и вярва, че с правилната стратегия по места ще постигне подобрения в краткосрочна перспектива, последвани от стабилен ръст в дългосрочен план. Латинска Америка продължава да е изключително силен регион, отбелязвайки ръст от почти 30% на годишна база.

Тагове: