Изтънченият седан Toyota Camry беше отличен с приз в категория „Лимузина на 2019“ в конкурса Test The Best 2019 на авторитетното автомобилно издание Auto Bild по време на галацеремония с вчерашна дата. Най-продаваният седан в света в сегмент D/E получи отличието, след като премина комплексната оценка на журито по време на еднодневно тестово шофиране в Боровец и онлайн гласуване на сайта на изданието. 

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Елегантната лимузина дебютира на европейския пазар в началото на годината след петнадесетгодишно отсъствие. Засиленият интерес към хибридни автомобили в Европа позволи емблематичният модел да се завърне на Стария континент, като от старта на продажбите на Camry на българския пазар през април моделът се радва на изключителен интерес. Дебютът на луксозния седан беше по време на Автомобилното изложение Palace Auto във Варна, а след това беше представен пред още по-широка публика и на Автомобилния салон София през есента.

Елегантният бизнес седан се предлага с 2.5-литров двигател Hybrid Dynamic Force, като комбинира ниски експлоатационни разходи, изключително нисък разход на гориво, ниски емисии и до 50% придвижване с нулеви емисии при ежедневна употреба. Самозарядният хибрид Camry ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.3 сек и достига максимална скорост от 180 км/ч, като същевременно постига CO2 емисии от едва 98 г/км и комбиниран разход на гориво само 4.3 л/100 км.

Вижте още: Електрическото чудовище Lotus Evija вече е на пистата (ВИДЕО)