Volkswagen е доста активен със своите концептуални електрически модели, но новият Space Vizzion наистина изглежда като готина семейна кола за близкото бъдеще.

Снабден с 82 kW h батерия, способна да осигури пробег от над 400 км, Volkswagen Space Vizzion е перфектното решение за дълго семейно пътуване. В момента компанията замисля колата като предварителна версия за потенциално серийно производство за американския и европейския пазар.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Дисплеят на колата е огромен 15.6-инчов тъчскрийн с добавена реалност. Volkswagen показа прототип с четири седалки, но е възможно в завършен вид Space Vizzion да има и трети ред седалки, които ще бъдат обърнати назад.

Volkswagen обещава до 2025 г. да има 20 напълно електрически модела и да бъде въглероднонеутрална компания. Що се отнася до самия Space Vizzion, колата би трябвало да бъде по пътищата през 2022 г. Преди това обаче трябва най-напред да видим първия е-модел от серията ID.3, чието производство вече започна, а до края на 2020 г. предстои появата на ID.4.   

Виж още: Huawei Mobile Services – няма Google, няма проблеми!