През изминалата седмица в интернет пространството се появиха нови и, разбира се – неофициални снимки на предстоящата серия Apple – iPhone 12. Но благодарение на нов теч в Twitter на новите картинки се забелязва наличието на вградени в корпуса магнити, които най-вероятно ще подпомагат безжичното зареждане на новата версия на най-продавания смартфон.

Във видеото на популярен технологичен инфлуенсър iPhone 12 е снабден с нещо, което прилича на медна спирала, която може би ще присъства и в лицензираните кейсове за телефоните от серията. Предполага се, че върху спиралата ще е базирана системата, която ще осигурява бързото зареждане на батерията. Това е въведение, което до този момент не се забелязваше на вече публикуваните визуализации на телефона. Магнитният пръстен съдържа нещо подобно на стегнато навита медна спирала. Разбира се, безжичното зареждане не е нещо иновативно за марката – то присъства както в iPhone 11, така и в SE 2020 варианта. Но магнитният пръстен е вече нещо ново. Той може би ще осигурява един вид „захват“ за здраво закрепване на устройството към подложката за зареждане. До този момент телефонът трябваше да бъде идеално позициониран и многократно нагласян, за да може батерията да бъде заредена без помощта на кабел – нещо, което определено пречеше на повечето потребители.

Теоретично магнитите могат да създават собствено поле, в което да комуникират с други аксесоари, като например допълнителна батерия – нещо, с което компании като Моtorolа вече са правили експерименти в миналото. Реално обаче това е малко вероятна посока, поета от компанията на Тим Кук.

Магнитният пръстен може и да не изглежда като отличителна черта на новоочакваните 4 модела от 12-ата серия на iPhone, но определено е нещо, което ще бъде споменато при представянето им. Говорейки за събитието, датата му все още остава неясна – може да е след седмица, месец или дори в края на 2020.

Снимки: EverythingApplePro

Виж още: iPhone 12: по-скъп, но за сметка на това без зарядно в кутията