Maserati се позабави с навлизането си на пазара на електрически коли, но съдейки по този нов анонс, компанията все пак ще го направи доста ефектно. Автопроизводителят обяви, че към 2020 г. ще има напълно задвижван с ток модел, който ще бъде преработена версия на концептуалното купе Maserati Alfieri.

Alfieri е отлична отправна точка - колата бе показана за пръв път през 2014 г., но две години по-късно изглежда все така свежа. Моделът 2+2 бе обявен като бъдещето на GT класа на Maserati, но по онова време никой не очакваше той да бъде електрически. За новия вариант компанията е скъсила базата и е сложила нов 4.7-литров V6 двигател с 460 конски сили, както и 6-степенна скоростна кутия.

Италианската компания не е единственият бутиков производител, който гледа към EV пазара. По-рано този месец Jaguar анонсира своя пръв електрически модел на изложението в Лос Анджелис, но за разлика от Maserati Alfieri, Jaguar I-PACE е електрически SUV, а не спортна кола. Той пък се очаква през 2018 г., пише Slash Gear.

Виж още: NIO EP9 иска да бъде Tesla на суперколите с електричество