Очаква се Mediatek да пусне на пазара Dimensity 9300 с уникален осемядрен процесор, като платформата се появи в базата данни на AnTuTu. Новият SoC достигна резултат от над 2 милиона, което е нов връх, а резултатите за всеки отделен компонент също заслужават внимание.

Процесорът ще разполага с 4 блока Cortex-X4 и 4 блока Cortex-A720, вероятно в клъстерна комбинация 1+3+4. Няма "малки" единици Cortex-A520.

Устройството, използвано в този тест, е неизвестно, а номерът на модела не ни говори нищо - може да е прототип за тестване. То е тествано с 16 GB RAM и 512 GB памет, а операционната система е Android 14.

Този резултат е първият път, в който виждаме телефон да надхвърля прага от 2 000 000 в AnTuTu. Всеки компонент е много по-висок от който и да е резултат на Snapdragon 8 Gen 2 - процесорът е с 65% по-добър, графичният процесор - с 55%, LPDDR5X RAM + UFS 4.0 паметта е с 33% по-бърза, докато UX е с над 50% по-висок резултат.

Всички тези числа са суровата производителност на хардуера. Малко вероятно е реалното изживяване да се различава толкова драстично, освен ако не получите наистина впечатляващо охлаждане. От Mediatek все още не са обявили кога ще се появи Dimensity 9300 и кои телефони ще го имат първи.

Снимка: Unsplash

Виж още: Оператор предлага безплатни 5G телефони, за да накара потребителите да се откажат от 2G

 

Тагове: