Първото издание на международната конференция //:meetthefuture/ Industry 4.0, посветена на Четвъртата индустриална революция и 5G, ще се проведе на 29 октомври (вторник) от 09:00 часа в галерия „Оборище 5“ (ул. „Оборище“ 5, София).

Целта на събитието е да създаде платформа за активно обсъждане на ползите от Четвъртата индустриална революция за бизнеса и общностите, както и за това, как 5G ще трансформира съвременните комуникации и различните индустрии. Сред основните теми на конференцията //:meetthefuture/ Industry 4.0 са: Как Четвъртата индустриална революция променя играта; 5G в България; 5G в домовете на бъдещето; Национална сателитна политика; 5G и национална сигурност и отбрана и други.

Прочети още: Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Събитието ще събере на едно място мениджъри на компании от телекомуникационната и технологичната индустрия, експерти, представители на институциите, регулаторните органи и академичната общност. Част от говорителите, които ще споделят гледни точки по обсъжданите теми и ще разкажат интересни казуси от своята практика, са Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България, Момчил Еленков, директор Telecom & B2B Partnerships в Rakuten Viber, Ираван Хира, генерален директор за България на Hewlett Packard Enterprise, Семир Хасанли от Асоциацията на сателитните оператори за EMEA, Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи, и други. Чрез видео участие в конференцията ще се включи и Петер Щукман, ръководител на ГД „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии” (DG CONNECT) на Европейската комисия.

Билети за първото издание на конференцията //:meetthefuture/ Industry 4.0 могат да бъдат закупени от тук.