Кокошките са птици, а птиците се ориентират по магнитното поле на земята, т.е. те имат естествен компас в главата си! И ако си мислите, че докато кацат, се чудят накъде е юг, то грешите. Но защо ви говоря за кокошки?

 

Новата рекламна кампания на Mercedes бе представена със супер забавно видео с кокошки, които се поклащат под ритъма на диско класиката на Даяна Рос Upside Down, естествено, държани в ръцете на човек. Идеята на рекламния клип е да демонстрира стабилността, която луксозните лимузини предлагат на своите клиенти чрез системата Magic Body Control.

Тази система на активно окачване е авангардна във всяко отношение: тя се адаптира предварително към неравностите на пътя и по този начин осигурява несравнимо висок комфорт на возене. Настройката се променя автоматично за всяко отделно колело само за части от секундата.

 

Функцията "СКАНИРАНЕ НА ПЪТНАТА ПОВЪРХНОСТ" използва стереокамера, с помощта на която установява какво е състоянието на пътя пред автомобила. На базата на изображенията и събраните данни за състоянието на пътната повърхност системата изчислява правилната стратегия за предварително адаптиране на характеристиките на амортисьорите на отделните колела с цел максимално ефективно преодоляване на неравностите на пътя.

След това тази стратегия се реализира от активната система на окачване с интегрирана система за непрекъснат контрол на характеристиките на амортисьорите по толкова ефективен начин, че вибрациите от неравностите на пътя почти не се усещат от пътниците в автомобила. Освен това хидравличната система за нивелиране поддържа хоризонтална позиция на каросерията през цялото време независимо от превозвания товар.

 

Изгледайте забавното видео, то определено ще ви развесели :).

 

 

А знаете ли, че Алън Мъск от Tesla Motors има амбициозен план за създаване на самоуправляващ се автомобил?