Не може да сте пропуснали, че Fossil са една от компаниите, които очакват CES с нетърпение и традиционно използват възможността да представят повече от достатъчно варианти на смарт часовниците си. Трябва да отбележим, че 2020 не беше никак милостива към компанията, но това не беше пречка отново да презаредят за изложението в началото на годината.  
Въпреки множеството критики, които отнесоха през изминалата година, те застават здраво стъпили на земята (всъщност какво друго да очакваме от този бранд) и уверено показват къде са отишли хиляди часове работа.  
Първият от тях е Gen 5 LTE, който е първият умен часовник на Wear OS, поддържащ мобилни услуги. Проблемът е, че към момента те са само и единствено предлагани под формата на специални пакети за Android потребителите на Verizon. Устройството ще се предлага за около 350 щатски долара. 


За линията Skagen се разписва с Jorn Hybrid HR, който, най-грубо казано, си е преработена версия на Fossil Hybrid HR, но поне изглежда доста добре. Освен това ще се предлага в пет цвята и два размера: 38 мм и 42 мм, като е запазен и дисплеят с e-ink. Минимализъмът се усеща и в цената, като тя започва от 195 долара.

 
Определено блясъкът в короната се дължи на Michael Kors Access Gen 5E, като двата му варианта се базират съответно на Gen 5E MKGO и Gen 5E Darci.  
Може да се каже, че MKGO е по-ориентиран към господата заради по-опростения дизайн, каучуковата каишка и по-малкото блинк-блинк блестящи елементи. Цената се очаква да е 250 щатски долара. 
Gen 5E Darci, както и да го гледаме, е изтъкан от нежност и кристалчета, за което, разбира се, ще се заплаща със 100 долара повече в сравнение с Gen 5E MKGO. Притежателите му могат да избират сред три цветови варианта, които да привличат вниманието: бяло злато, розово злато или класическото блестящо злато. Но и в трите ясно се вижда познаваемият почерк на Michael Kors, който по някакъв начин е завладял толкова много сърца.  


Тези, които са очаквали последното поколение чип Qualcomm Snapdragon Wear 4100/4100, обаче остават разочаровани, защото никой от представените модели не го поддържа. Така че предстои да видим дали дизайнът и блясъкът биха поизлекували мъката им.

Снимки: Fossil

Виж още: Първият смарт часовник на Citizen, базиран на Wear OS, се нарича CZ Smart