Bing на Microsoft e на престижното, но далечно второ място след Google, когато става въпрос за предпочитаните търсачки в глобален мащаб, но Microsoft смята, че може да замени Google в поне един доста важен пазар.

Става въпрос за Австралия, където наскоро Google влезе в пререкание с властите относно законопроект, според който търсачки и социални мрежи ще трябва да плащат на новинарски сайтове за материали, които вземат от тях.

Според австралийския министър-председател Том Морисън шефовете на Microsoft са доста уверени в това, че могат да предоставят добра алтернативна търсачка, в случай че Google се изтегли. Уверението е дошло лично от изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела, който е разговарял с Морисън. Разбира се, Bing и в момента е налична в Австралия, макар да има под 4 процента дял там. Ето защо, ако Microsoft действително се намести в освободеното от Google място и се превърне в най-популярната търсачка в Австралия, това няма да бъде заради достойнствата на Bing, а просто заради създалия се вакуум.

Все пак не може да не се зачудим дали Google наистина ще рискува да предостави този пазар на своя конкурент и да му позволи да се установи в Австралия. В крайна сметка за гиганта от Маунтин Вю може да се окаже изненадващо трудно да си възвърне изцяло загубения дял там, ако един ден реши да се върне в Австралия.

Снимка: shutterstock

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

Тагове: