Microsoft ще се фокусира върху ефективността и бързото действието на своя браузър Edge в следващата голяма Windows 10 актуализация. По време на сесията за разработчици Build 2017, провеждаща се в Сиатъл, софтуерният гигант очерта приоритетите си за следващата версия като част от актуализацията на Windows 10 Fall Creators Update.

Edge ще отваря и затваря разделите много по-гладко. Ако използвате Edge, най-вероятно ще бъдете наясно, че има леко закъснение, когато отваряте нов раздел и въвеждате URL адрес. Microsoft се стреми да елиминира това.

Наред с подобренията в производителността има някои малки промени в дизайна. Като част от Fluent Design System, Microsoft ще започне да добавя някои по-модерни дизайнерски щрихи в Edge и ще има нови анимации, когато кликате върху обекти в браузъра. Повечето от промените са наистина незначителни от гледна точка на дизайн в момента, но Microsoft има по-големи планове с Fluent Design System. Предстои да видим точно какви.

Microsoft ще пусне и „прогресивни уеб приложения“ за Edge. Това по същество са уеб сайтове, които постепенно стават приложения. Това би трябвало да означава, че уеб сайтовете ще имат подобрени уведомления и офлайн поддръжка.

Тагове: