Най-големият автосалон в страната отваря врати утре и ще продължи до 25-ти октомври, когато някой от посетителите ще си тръгне с чисто нов автомобил. Събитието на практика е задължително за всички фенове на автомобилите, защото се очаква това да е най-мащабното му издание в неговата 24-годишна история.

220-те експоната ще представят гордостта на марките, представени в България и ще предоставят уникална възможност за сравнение на техническите показатели и условията за закупуване на едно място.

Само премиерите, които ще видим нахвърлят 70. Сред уникалните коли, които тръпнем в очакване да доближим са: Dodge Challenger и Dodge Charger, Ford Mustang, Mazda MX-5, Mercedes GLE Coupe, прототипът Nissan Sway, Peugeot 308 GTI и разбира се уникалното и супер рядко Maserati MC12.

Много от премиерите са съвсем пресни – това са автомобили, направили дебюта си на автосалона във Франкфурт, провел се през миналия месец. Сред тях ще видим чисто новите Renault Megane GT (изложбеният автомобил от Франкфурт), Renault Talisman, Opel Astra, Jaguar F-Pace, Honda Civic Type R, BMW Серия 7 и Х1.

Цената на билета е 8 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици, а вратите са отворени от 10 до 20 часа.