Беше неизбежно. Intel ще трябва да отговаря в съда по поредица от искове, свързани с уязвимостите в процесорите на компанията, разкрити по-рано тази седмица. До момента вече са заведени три дела, съответно в щатите Калифорния, Орегон и Индиана. И трите са колективни искове, подчертаващи това, че компанията умишлено се е забавила с признанието за уязвимостите, след като е знаела за тях от месеци.

Друг спорен момент е това доколко пачовете за тези експлойти влияят на производителността на компютрите. Според независими оценки те могат да забавят процесора до 30 процента, докато Intel твърди, че средният потребител няма да ги забележи.

Все още е рано да се каже в каква посока ще тръгнат делата, тъй като уязвимостите бяха публично обявени едва в сряда. Доста вероятно е обаче срещу Intel да бъдат заведени още дела. Същото се случи съвсем наскоро с Apple, след като стана ясно, че гигантът умишлено забавя по-старите iPhone модели, за да предотврати повреди.

Intel обещава, че 90 процента от засегнатите чипове ще бъдат пачнати до седмица, а междувременно Microsoft, Google и Apple също пускат ъпдейти, насочени срещу Spectre и Meltdown.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Нов теч подсказва, че PS5 ще бъде значителен ъпгрейд спрямо PS4 Pro

94 | 19.01.2019
Още от Social

Коледен кошмар: акциите на Tesla паднаха с 7,6% след спад в цените на електромобилите в Китай

0 | 25.12.2018