Twitter в крайна сметка ще увеличи ограничението си за символи от сегашните 280 на цели 4000, потвърди новият главен изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.

В отговор на въпрос дали слуховете за плановете на Twitter да увеличи лимита на знаците до 4000 са верни, Мъск отговори "Да", без да предостави допълнителна информация. Twitter първоначално имаше ограничение за знаци от 140, преди да бъде увеличено до 280 през 2017 г.

Точните подробности за промяната все още не са известни, но предишни доклади и постовете от Мъск предполагаха, че Twitter може да улесни потребителите да разделят дълги вериги от текстове на множество туитове. Изглежда, че увеличаването до 4000 знака би премахнало тази идея и потребителите биха могли просто да публикуват по-дълги абзаци текст в единични публикации.

Освен това Twitter обяви през уикенда, че планира да пусне отново абонаментната си услуга Twitter Blue в понеделник, която ще предложи на потребителите потвърдена синя отметка и други предимства като възможността за редактиране на туитове и качване на видеоклипове с по-висока разделителна способност 1080p. Twitter Blue ще стартира отново с по-висока цена от 11 долара/месец за потребителите на iPhone, след като Мъск разкритикува 30%-ната комисиона на Apple, взета от покупки в AppStore.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-новият проблем за Мъск: чистачите в Twitter стачкуват