Заявената визия на Илон Мъск за „почистване“ на Twitter изглежда се сблъска с още един проблем поне по отношение на офис хигиената, тъй като група портиери, наети да почистват централата на компанията в Сан Франциско, стачкуваха пред сградата.

Чистачи от профсъюза SEIU Local 87 демонстрираха пред офисите, твърдейки, че ще бъдат уволнени в края на седмицата, след като технологичният гигант не договори нов договор с FlagShip, компанията за обслужващ персонал, която ги наема.

Стачката на портиерите от профсъюза започна в 6 сутринта тихоокеанско време в понеделник, като акцията продължи през целия следобед според Калифорнийската трудова федерация, филиал на AFL-CIO, представляваща около 1200 местни синдикати в целия щат. Тя обвини Twitter, че е преминал към нов изпълнител за почистване въпреки „задължението за повторно наемане според изискванията на окръга и щата“.

Не е ясно с коя компания за почистване Twitter възнамерява да работи занапред или дали има работници, които са били привлечени като заместници по време на стачката.

Стачката на портиерите е само най-новата дилема за Twitter във вихрушката от пет и половина седмици, откакто приключи сделката на Мъск за 44 милиарда долара за закупуване на компанията. Един от първите му ходове като собственик беше да съкрати около половината персонал на компанията, което доведе до поредица от съдебни дела от уволнени работници, които твърдят, че милиардерът не е спазил правилния протокол при съкращаването на работни места. Неговите решения да съкрати работни места и значително да ограничи практиките за модериране на съдържание изглежда са изплашили както големите рекламодатели, така и някои регулатори. Chipotle, Ford и General Mills са сред компаниите, които оттеглят рекламите, което накара Мъск миналата седмица да направи изгодна оферта за привличане на до 1 милион долара рекламни разходи в опит да върне рекламните пари. Новата тактика на модериране и резките стъпки за възстановяване на забранени акаунти като тези на бившия президент Доналд Тръмп накараха висши европейски служители миналата седмица да заплашат Twitter със забрана в Европейския съюз, ако компанията продължи по сегашния си път.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие

 

Тагове: