След като Google официално стартира Android Wear 2.0 и пусна своите собствени умни часовници в партньорство с LG, е време за останалата част от Android партньорите да представят новите си модели. Току-що Huawei представи наследника на Watch от 2015 в два варианта класически и спортен Watch 2.

Huawei Watch2 и Huawei Watch 2 Classic идват с нови функции, включително LTE (в случая на Watch 2), GPS, сензори за пулс, и NFC за Android Pay. Те имат много по-раздвижен дизайн в сравнение с първото поколение Huawei Watch, и са значително по-обемисти, въпреки че имат по-малък 1.2-инчов кръгъл дисплей (спрямо 1.4-инчов при стария модел). Дебелината на часовниците е около 12,6 мм, което е с почти 2 mm повече от предходния модел.

И двете версии имат две копчета и включват микрофони и високоговорители. Huawei казва, че 420mAh батерии предоставят до два дни живот, или двойно повече от първото поколение. Новият режим за ниска консумация на енергия ще позволи на часовниците да издържат до 25 дни, но за сметка на функционалността, която ще е ограничена просто до показване на час и брой изминати стъпки.

 

Спортната версия на Watch 2 е направена от пластмаса, за да поддържа LTE свързаност, докато Watch 2 Classic идва с метално тяло. И двете версии са с взаимозаменяеми верижки, а Classic модела има уникална "хибридна верижка", която е покрита с кожа отгоре и гума отдолу, за да се предпази от вредното въздействие на потта. И двата часовника имат IP68 сертификат за водоустойчивост.

Новият сензор на сърдечната честота непрекъснато следи сърдечния ритъм, а двата часовника използват Fit програмата на Huawei, която предоставя възможност за персонализиране.

И двата часовника изглеждат по скоро предназначени за мъже, заради външния си вид. Huawei казва, че нейните умни часовници Watch Elegant и Watch Jewel, които са насочени към дамите ще остане на разположение за момента.

Скоро китайската компания ще представи и Порше версия на Watch 2, която ще се отличава с логото на Porsche Design и специален циферблат.

Huawei Watch 2 ще се предлага в Испания, Франция, Португалия, Италия, Германия и Китай от началото на март. През април, той ще бъде наличен във Великобритания, Холандия, Белгия, Швейцария, Ирландия, скандинавските страни, Тайланд, Австралия, Нова Зеландия, Русия, Индия, Южна Африка, Полша, Австрия, Саудитска Арабия, Япония и ОАЕ, а в Малайзия ще е наличен през май. Цените започват от 329 евро в зависимост от характеристиките и модела.

 

 

 

MWC 2017: Huawei представи флагманите P10 и P10 Plus