В рамките на MWC19 в Барселона тайванският производител на мрежово оборудване D-Link обяви няколко напълно нови продукта и решения, с които посреща както нарастващата нужда от все по-високоскоростна и надеждна свързаност на потребителите и бизнеса, така и предизвикателствата при изграждане на интелигентния град на бъдещето.

По-бърз и надежден интернет в мобилните мрежи

Като лидер в решенията за безжична свързаност D-Link демонстрира визия за тяхното развитие, показвайки на изложението няколко иновативни продукта, които подобряват свързаността на закрито и открито чрез интелигентно комбиниране на различни безжични технологии. Сред тях са първият 5G продукт на производителя DWR-2010 5G NR Enhanced Gateway и уникалните за индустрията LTE модели DWR-981 хибриден VDSL2/G.fast рутер и DWR-976 Кат. 20 LTE устройство за достъп до интернет.

5G за още по-висока скорост

DWL-2010 5G NR Enhanced Gateway е един от първите по рода си продукти на пазара. Неговата невероятна 5G скорост към мобилната мрежа му позволява напълно да използва възможностите на Wi-Fi стандартите AC/AX, като гарантира скорост на интернет през мобилната мрежа, каквато може да се получи и при кабелна свързаност. Този Gateway разполага с вграден 5G NR (New Radio) NSA модул и може да работи както на честотите под 6 GHz, така и на тези над 24 GHz (mmWave) в 200 MHz (2 x 100 MHz) или 800 MHz (8 x 100 MHz) конфигурации.

За телеком операторите този 5G гейтуей предоставя също възможен начин за свързване на клиентите и позволява бърза широколентова услуга дори в отдалечени райони. Лесната настройка, автоматичното обновяване на фърмуера (FOTA) и дистанционното конфигуриране (TR-069) улесняват обслужването на устройствата и гарантират качеството на услугата.

Гъвкави комбинации 4G + LTE

Показаният за първи път на MWC19 нов хибриден рутер на D-Link DWR-981 е специално разработен, за да помогне на доставчиците на интернет и телеком операторите да осигурят по-добри широколентови услуги на своите клиенти. Този рутер използва най-новата технология Multipath TCP (MP-TCP), която позволява едновременна Cat6 LTE и VDSL2/G.fast свързаност за предоставяне на по-бърза и надеждна връзка на тези потребители, които понастоящем имат ниски скорости на достъп до мрежата.

За да могат потребителите да се възползват в най-голяма степен от възможността за по-висока скорост, която предоставя MP-TCP, D-Link е интегрирал в рутера най-новия 802.11ac Wave 2 Wi-Fi стандарт и Gigabit Ethernet портове, като с това гарантира, че всички свързани устройства в дома или офиса ще имат максимална скорост на връзката. А интегрираната 4x4 MU-MIMO технология повишава ефективността на мрежата, осигурявайки по-голям капацитет и скорост, необходими за посрещане на предизвикателствата, породени от нарастващия брой свързани устройства в дома. Всички тези авангардни технологии, събрани в DWR-981, се допълват с елегантен дизайн и простота на инсталацията, което го прави уникален продукт с голям потенциал на приложение.

Компанията също така представи своето устройство за достъп до интернет DWR-976, едно от първите на пазара, което поддържа изцяло Cat. 20 LTE и позволява постигането на скорости за сваляне от мрежата в порядъка на Gbps.

Тагове: