Форт Нокс ли? Ха, той е за туристите!“ – възкликва антагонистът Саймън Грюбер от третата част на популярната холивудска поредица „Умирай трудно“. Това го прави в момента, в който той и неговата банда проникват във Федералния резерв на САЩ, където се намират 140 млрд. долара в злато. Макар подобно състояние да е мечта за почти всеки един от нас, това не означава, че не искаме нашият дом да бъде добре охраняем като Форт Нокс в щата Кентъки. Поради тази причина винаги сме мечтали за алармена система, която е проста, лесна за инсталиране, надеждна и най-вече евтина. Доскоро подобна комбинация беше невъзможна, като специализираните решения бяха или скъпи, или изискваха сложен монтаж, или и двете.

Развитието на технологиите вече ни позволява да постигнем същите резултати – първо, с по-малко устройства, които могат да се инсталират лесно и без проблеми, второ – да можем да контролираме всичко дистанционно. На този принцип в общи линии са базирани наблюдателните камери на DLink. Те могат да се инсталират без необходимост от прокарването на кабели, управляват се дистанционно, а вградената аларма позволява да се ползват като пълноценна охранителна система. Запознайте се с модела DCS‑2802KT‑EU.

КОМПАКТНО НАБЛЮДЕНИЕ

Комплектът включва две камери и управляващ хъб. Първите са малки, компактни, могат да се управляват изцяло безжично, но и по-важното – за монтажа им не са необходими никакви кабели. Могат да паснат на всякакъв декор и обстановка и да се местят много лесно поради магнитния монтаж. Те са и водоустойчиви, с което могат да се използват за наблюдение на външен двор или тераса. Камерите записват висококачествено Full HD видео (1080p), като разполагат с широкоъгъл- на 140-градусова леща, с която може да се покрие по-голяма площ. Имат вградени сензори за нощно виждане до 7.5 метра, както и PIR за движение. Въпреки компактните размери камерите разполагат още с мощен говорител и микрофон. С последния можете да записвате както видео, така и аудио, докато първият може да се ползва за дистанционна комуникация в помещението.

Камерите са захранвани от литиево-йонни зареждаеми батерии, които могат да издържат до 11 месеца с едно зареждане, което е достатъчно дълго време за ефективно 24-часово наблюдение. Това ги прави уникални на пазара към момента. Дигиталният хъб приема безжичната информация от камерите и я предава онлайн. Той се свързва с домашния рутер посредством LAN кабел. Може да поддържа до четири камери, така че, ако двете, които са включени в комплекта, не ви стигат за ефективно покритие, можете да добавите още две. Най-сладкото нещо е фактът, че хъбът може да се използва и като алармена система. Той може да се настрои автоматично (при определено движение) или ръчно от разстояние, да включи вградена сирена, която е с мощност над 100 децибела. Това е звук, достатъчен да заглуши пневматичен чук. Също така в него може да се съхраняват избрани изображения или видео – локално чрез SD карта.

Батериите на компактните камери издържат до 11 месеца с едно зареждане и могат да се управляват дистанционно чрез приложението MYDLINK.

ПЪЛНА АВТОМАТИЗАЦИЯ

Освен големите технически възможности едно от най-големите предимства на системата DCS‑2802KT‑EU са включените функции за пълна автоматизация и дистанционно управление. Посредством приложението mydlink лесно настройвате свързаността на камерите. Но не само – чрез него можете да автоматизирате доста от функциите. Например при засичане на движение да изпраща известие, да прави снимки или да записва видео. Достъпът до камерите може да се осъществи през смартфон, таблет или компютър отвсякъде, стига да разполагате с интернет връзка. Допълнителна възможност на DCS‑2802KT‑EU е интеграцията на системата с други интелигентни устройства като част от концепцията за умен дом.

Тя е съвместима с домашните асистенти, управлявани от Google Assistant и Amazon Alexa. Това ѝ дава например възможност при засичане на движение автоматично да се включва осветлението (ако има умни крушки например), както и други функционалности. Такаохранителната система става неразделна част от един умен дом. DCS‑2802KT‑EU е едно наистина добро решение за домашно видеонаблюдение и охранителна система, която да управлявате дистанционно или да автоматизирате максимално. Затова благодарение на цялостните решения от D-Link ще можете да превърнете дома си в истински Форт Нокс.