Руски гражданин заведе дело срещу американския технологичен гигант Apple, твърдейки, че iPhone приложение го превърнало в гей.

Мъжът твърди, че инцидентът се случил след използване на криптовалутата GayCoin, допълва BBC.

Според ищецa Apple трябва да му плати 1 милион рубли (12 хиляди паунда) заради нанесени морални щети.

Хомосексуализмът е декриминализиран в Русия от 1993 година, но предразсъдъците в страната спрямо хората с алтернативна сексуална ориентация все още са широко разпространени.

Делото е заведено от руснака на 20 септември и в него той твърди, че криптовалутата, наречена GayCoin, му била предоставена посредством приложение на неговия телефон, независимо че е направил поръчка за Bitcoin, уточнява BBC.

Както знаем, криптовалутите са буквално виртуални пари – онлайн версия на финикийски знаци в наличност. И Bitcoin и GayCoin са две от тези валути.

Прочети още: Скорсезе захапа лошо филмите на Marvel

Според ищеца GayCoin криптовалутата пристигнала с бележка, уточняваща „Не съди, преди да опиташ“.

„Казах си, как мога да съдя за нещо, без да съм го опитал? Тогава реших да тествам сексуални взаимоотношения с индивид от мъжки пол“, споделя ищецът и продължава: „Сега си имам приятел и нямам идея как да обясня това на моите родители.“

И още, руснакът твърди, че качеството на живота му се влошило и също, че никога повече няма да бъде „нормален“.

„Apple ме тласна към хомосексуализъм чрез манипулация. Тази промяна доведе до морални и ментални увреждания“, завършва страдащият руснак.

Последният ще се яви в съдебната зала, за да бъде изслушан на 17 октомври. Apple все още не е отговорила по никакъв начин на поискан от Newsbeat коментар по случая.

Така де, неведоми са драматичните събития в живота на хората...

Тагове: