В интервю за Empire големият режисьор Мартин Скорсезе се изказа адски негативно относно Marvel филмите, които в последните десетина години са най-популярните ленти в световен мащаб.

В рамките на въпросното интервю той сравни вселената на Marvel с увеселителен парк.

„Не ги виждам (филмите на Marvel) като кино. Опитах. Но това не е кино“, споделя Скорсезе.

„Честно казано, на база това, колко добре (технически) са направени и колко се стараят актьорите в тях въпреки материала, с който имат да работят, мога да ги сравня с увеселителни паркове. При тях обаче не говорим за кино, в което човешко същество се опитва да предаде емоционално, психологическо преживяване към друг човек.“

Прочети още: Samsung се изтегля от Китай. Sony, също

Логично, изказванията на легендарния режисьор предизвикаха множество големи фигури от Marvel вселената, включително режисьорите Джеймс Гън и Джос Уидън, да отвърнат публично.

Например Уидън отговори на коментарите на Скорсезе, описвайки случващото се в „Пазители на Галактиката“ на режисьора Джеймс Гън.

Последният от своя страна използва платформата Twitter, за да сподели следното:

„Бях ужасно разочарован, когато хората критикуваха The Last Temptation of Christ, без да са гледали филма. Натъжен съм, че в момента той съди моите филми по същия начин. Това обаче не означава, че любовта ми към Скорсезе ще намалее, напротив – винаги ще бъда благодарен за приноса му към киното и нямам търпение да гледам The Irishman.

Тагове: