С навлизането на Disney на стрийминг пазара Netflix изглежда най-сетне има истински опонент. Добавете към това премиерата на Apple TV+ през ноември и тази на НВО Мах и Peacock догодина и получавате доста сериозна наглед конкуренция.

Един от големите сблъсъци ще бъде между Netflix и Disney+, където се прехвърлят всички сериали и филми на Marvel и Star Wars. Какво обаче мислят американските потребители?   

Ново проучване установява, че Marvel e основната причина защо зрителите биха искали промяна. От 400 анкетирани 60 процента казват, че съдържанието с марка Marvel и Star Wars би повлияло да се абонират за Disney+.

Това обаче не би трябвало да смущава Netflix. Ако абонатите бъдат принудени да избират между двете платформи, 63 процента са категорични, че ще запазят Netflix пред Disney+. С увеличаването на стрийминг конкуренцията и появата на все повече услуги това може да бъде началото на непредвидени разходи за почитателите на дигиталното съдържание, които в крайна сметка биха надвишили онова, което плащат за кабелна телевизия.

Виж още: Американските кина забраниха маски и боядисани лица на премиерата на Joker

Тагове:
Още от Play