От Nintendo потвърдиха, че над 160 000 Nintendo Network ID акаунта са били хакнати от началото на април. NNID акаунтите са различни с това, че се използват за покупки от Wii U и 3DS конзолите, а Nintendo акаунтите се използват за същото, но за хибридния мъник Switch. Много от потребителите са обединили двата, за да прехвърлят валута между тях.

В отговор на атаките Nintendo премахна възможността да се влиза в системата чрез NNID и в най-скоро време ще смени паролите на засегнатите акаунти. За проблема първоначално се установи след оплаквания на много играчи, че неоторизирани лица са влизали в акаунтите им. Това явление се появява в много държави. Хакерите закупуват валута от игри, ако има прикачени PayPal данни.

Ако сте от засегнатите потребители, Nintendo ще ви уведоми чрез имейл, че паролата ви е била сменена. Компанията съветва всички имащи акаунти да я сменят сами като превантивна мярка. Тези, които са влезли в системата чрез NNID, е препоръчително да излязат и влязат отново от Nintendo акаунт. Компанията твърди, че е добре паролите на двете регистрации да са различни.

Вижте още: Ключът към вашите собствени игри за Nintendo Switch вече е тук