Вече видяхме изтичане на подробности за батерията на Galaxy S23 Plus и S23 Ultra миналата седмица, но тогава не чухме нищо за капацитета на батерията на базовия модел. За щастие виден източник може да е издал подробности и за това.

Профилът Digital Chat Station от Weibo твърди, че базовият Galaxy S23 ще предлага батерия с номинален капацитет от 3785 mAh. Това означава типичен капацитет от 3900 mAh.

Това би довело до 200 mAh увеличение спрямо доста малката 3700 mAh батерия на Galaxy S22. Въпреки това батерията от 3900 mAh все още е много малка, така че се надяваме, че Samsung може да изкара от нея още няколко часа с по-ефективен чипсет и подобрен софтуер.

Базовият Galaxy S23 може да не е единственият модел, който ще получи малко надграждане на капацитета на батерията. Теч миналата седмица посочи, че вариантът Plus ще достави 4700 mAh батерия в сравнение с 4500 mAh. От друга страна изглежда, че Samsung ще запази батерия от 5000 mAh за S23 Ultra.

Въпреки това имаме доста добра представа какво да очакваме от серията Galaxy S23 поради тези и други изтичания, но все още определено искаме да видим софтуерни функции, цени и други подробности.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият Galaxy S23 може да пропусне тази популярна разцветка