Мнозина усетиха намесата на Facebook във постовете си, изразявайки възмущението си, че неподходящото съдържание продължава да намира начини да се прокрадне в социалната мрежа, докато техните постове и акаунти получават предупреждение след предупреждение.  
Но според Meta резултатите са добри и през първото тримесечие на 2022 г. е било премахнато двойно повече количество съдържание, намекващо за насилие. Също така за този период са свалени над 21.7 милиона видеа заради нарушаване на правилата. За сравнение Instagram също са отбелязали прогрес, но техният е значимо по-малък - социалната мрежа е премахнала едва 2.7 милиона видеа заради нарушаване на правилата. Meta приписва увеличението на свалянето на „разширяване на нашата технология за проактивно откриване“.

Повече от 98% от премахнатите публикации са били открити, преди потребителите да докладват за тях, според компанията. „Едно от предизвикателствата, които виждаме чрез събития като това, е хората да създават ново съдържание, нови версии, нови външни връзки, за да се опитат да избегнат нашите политики [и] да избегнат прилагането ни“, каза Гай Росен, вицепрезидент по почтеност на Meta. Компанията също така сподели актуализирани статистически данни за съдържанието, което е премахнала по погрешка. Оказва се, че 756 000 публикации във Facebook са били възстановени след обжалване, като първоначално са били премахнати. Компанията каза, че също „работи върху разработването на стабилни измервания около грешки“, но не обясни какво ще измерва освен възстановяването на обжалвано съдържание. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Meta ще поограничи наемането на служители