Шест разновидности на смартфона Nokia X5 са преминали през сертификация от Bluetooth, което дава заявка за предстоящото им пускане отвъд китайския пазар. X5 е бюджетен модел с 5.86-инчов дисплей с резолюция 720 x 1520 пиксела и прорез, където се помещават високоговорител и предна камера. Смартфонът е оборудван с двойна задна камера и четец на пръстови отпечатъци, разположен под нея. Дизайнът е съвременен и елегантен и в момента се продава в три разцветки - черно, бяло и синьо.

Като хардуер Nokia-та не е нещо могъщо, но има всичко необходимо за плавна работа. Чипсетът е на MediaTek, а RAM паметта варира между 3 GB и 4 GB, като моделът с повече RAM е и с малко по-висока цена. Пространството за данни е 32 GB във варианта с 3 GB RAM и 64 GB при този с 4 GB RAМ.

Цената на устройството в Китай започва от около 148 долара и достига около 208 долара за модела с 4 GB RAM памет. По всяка вероятност цената на международния пазар ще е по-висока, но дори и така Nokia X5 изглежда като обещаващ претендент от среден клас. За съжаление няма никаква информация кога можем да очакваме евентуалната му поява.