Започнаха плановете за построяването на първият в света 360-градусов “безкраен“ басейн. Идеята е на Compass Pools, а целта е проекта да бъде осъществен на покрива на 55-етажен хотел в Лондон. Капацитета на самия басейн възлиза на 600 000 литра, а конструкцията може да започне още през 2020.

На пръв поглед дизайнът изглежда доста внушителен. Стените и подът на басейна са изцяло прозрачни, което дава възможност на плуващите в него да виждат хотела отдолу, както и Лондонският пейзаж от височина 220м. Ще има и система за управление откъдето ще се регулира температурата и нивото на водата, за да не се разлива.

Тук се поражда въпросът, как ще се влиза и излиза. Оказва се, че е доста сложно да се измисли начин това да бъде осъществено, без да се пречи по никакъв начин на гледката. Решението е подводница с прикрепена стълба към нея, която ще се изкачва нагоре и надолу.

Друго интересно решение е самият проект да бъде реализиран в Лондон, където вали дъжд средно по 106 дни в годината. Басейнът ще е отворен и засега няма информация по въпроса как ще се справя с капризите на времето.

Вижте още: Робърт Дауни Джуниър пак ще спасява света, този път наистина