Миналата година Nothing Phone (1) привлече доста внимание към себе си и сега се спекулира, че тази година можем да очакваме неговия наследник. Това накара 4RMD да създаде концепция, която да ни ориентира как би изглеждал той. С изключение на няколко дребни промени и хардуерни подобрения виждаме, че Phone (2) спазва зададената посока. Върху визуализираната концепция има същото алуминиево шаси с прозрачен заден панел, леко модифициран интерфейс Glyph, който отразява новата конфигурация на камерата с 3 лещи, и 6.65-инчов AMOLED дисплей отпред с по-тънки рамки от преди, 120 Hz честота на опресняване и 1200 nits максимална яркост. Според съобщението на Карл Пей на Световния мобилен конгрес телефонът от 2-ро поколение ще разполага и с чипсета Snapdragon 8+ Gen 1 на Qualcomm.  


Прави впечатление, че вече камерите са три вместо две. Разположено хоризонтално, оформлението прилича на бронята на камерата на Pixel, с леко намигане към 7T, който беше един от последните модели на OnePlus на Карл Пей, преди той да напусне компанията през октомври 2020 г. Новото оформление включва мечтания екип от три 50 МР сензора, включително един широкоъгълен, един ултраширокоъгълен и един телефото, за да постави Nothing Phone (2) твърдо в надпреварата за камерата през 2023 г. 
В горната част има само малка промяна с премахването на светодиодната лента Antenna и хоризонтална и малко по-дълга светодиодна дъга Camera. Все още има G-образна LED лента около намотката за безжично зареждане и LED лента в близост до USB-C порта. Освен това Phone (2) запазва черните и белите цветови варианти на своя предшественик, като подчертава прозрачния гръб на телефона като елемент от дизайна.

Снимки: 4RMD

Виж още: Samsung Galaxy Z Fold 5 може да изглежда точно така (ВИДЕО)