Трябва да признаем, че Nothing Phone (1) е наистина едно интересно разместване в технологичния свят. Но малцина ще дръзнат (или пък ще имат възможност) да изпробват възможностите му докато той е все още нов продукт на пазара. Съвсем очаквано, всички си задават въпроса дали телефонът е чак толкова добър. И сега имат възможност да проверят (поне от части), защото в Google Play Store е наличен Nothing Launcher App, който би трябвало да позволи да надникнем в Nothing OS. Разбира се, трябва да се направи разграничението, че все пак едно приложение не може да се сравнява с цялостното изживяване, присъщо за едно устройство. Но поне е една доста прилична демонстрация.  
Nothing Launcher не е особено ново приложение, но в началото то беше съвместимо само с определени смартфони Google Pixel и Samsung Galaxy, но постепенни списъкът нарастваше и към момента включва почти всеки телефон, поддържащ Android 11 или по-нова версия. При стартиране е посочено, че това е бета версия на приложението и това може да причини някои проблеми по време на ежедневна употреба.

 
Nothing OS не е изключително революционна операционна система и Nothing Launcher подчертава това. Разликите са в детайлите - като например да активирате двойно потвърждение на някои команди или опцията да премахнете лентата за търсене на Google от началния екран. В приложението също така няма да видите NFT widget на Nothing, някои теми и детайли в специфичен за дизайна на устройството стил. Но за сметка на това ще се насладите на демонстрацията за минимизиране на папки, да надникнете в менюто Glyph Interface или пък да проверите експерименталната функция Connect to Tesla. Но не си представяйте чудеса - все пак за използването им, телефонът ви трябва да разполага със съответния хардуер. Може би най-много ще ви липсва колекцията от тонове, синхронизиращи се със “светлинното шоу” на Nothing Phone (1), но за това вече ще трябва да вземете решение и да се сдобиете със самото устройство. Но във всеки случай си струва да пробвате Nothing Launcher.  

Снимки:Nothing/Google Play Store

Виж още: Концепциите на Nothing Watch (1) е точно това, което си представяте