Миналия месец Apple стартира спестовна сметка с висока доходност, тъй като забеляза, че все повече потребители се стремят да се възползват от средата с високи лихвени проценти. 
Спестовната сметка е достъпна за клиентите на Apple Card чрез нейния партньор Goldman Sachs и предлага доходност от 4.15% без минимални депозити, без изисквания за минимален баланс и без такси. Оказа се, че само за първите четири дни след стартирането си услугата е привлякла над 990 милиона долара депозити. Forbes съобщават, че това е помогнало успешно да се подчертае способността на Apple да осигури още повече приходи от потребителската си база на iPhone от над 1 милиард души. С повече от 240 000 високодоходни спестовни сметки, открити през първите четири дни от пускането на пазара, това представлява само 0.002% от потребителите на iPhone на Apple в САЩ въз основа на последните оценки на инсталираната база на компанията. Докато началната доходност на Apple от 4.15% не е най-високата за спестовна сметка с висока доходност, има нещо, което Apple предлага и което малко други правят: удобство. И то най-вече за потребителите на iPhone, които вече имат Apple Card, тъй като спестовната сметка се интегрира в приложението Wallet на iPhone.  


Огромният мащаб, на който Apple се радва, съчетан с предимствата, които компанията може да предложи на своите клиенти, са неща, на които много регионални банки вероятно завиждат в момента, тъй като неотдавнашният колапс на First Republic Bank разтърси сектора и постави под въпрос цялостната стабилност на банковите институции, които бяха някога смятани за относително безопасни и стабилни.  

Снимки: Unsplash

Виж още: iPadOS 17 може да донесе някои изненади 

Тагове: