Напълно новият дизел на марката носи познатото обозначение 1.6 CDTI и се отличава с изключителна динамика и минимално ниво на шум, поради което е известен вече като „шептящия“ дизел. Той ще замени досегашния 1.7 CDTI и ще бъде предлаган първо в Astra в две версии – със 110 и 136 к.с. Те впечатляват и с икономичната си работа, като изразходват съответно 3.7 и 3.9 литра на 100 км по стандарта NEDC (New European Driving Cycle).

Opel нарича новия двигател най-чистия дизел, който марката е създавала, защото той отговаря на нормата Euro 6 и изхвърля само 97 г CO2 на километър.

Новият дизел с турбокомпресор е изработен изцяло от алуминий и притежава много подходящи характеристики за автомобил от класа на Astra. Цената на Astra 1.6 CDTI хечбек или седан с шестстепенна ръчна скоростна кутия и Start/Stop система, с ниво на оборудване Enjoy е преференциална до края на годината – 29 900 лв. с ДДС. Комбито Sports Tourer също се предлага при специални условия. Предложението идва с 5-годишна гаранция (или 150 000 км), напълно според актуалните тенденции в авто бранша. Последният аргумент, който трябва да ви убеди, че Astra е отлично балансирано и изгодно приложение, е наградата на престижното германско автомобилно издание Аuto Мotor und Sport за най-надежден германски компактен автомобил. Вижте повече информация за модела и цените на официалната страница на Opel.

Тагове: