От известно време HP се опитва да се позиционира като компания, загрижена за околната среда и намаляваща вредните си емисии. Една от първите им сериозни инициативи е новата серия лаптопи Pavilion, произведени от рециклирана пластмаса.

Те идват с 13, 14 и 15 инча размер на екрана, както и с последна генерация Intel Core процесори, оборудвани с Iris XE графични карти. Те позволяват добро представяне дори при най-новите игри на пазара.

Новата 3D технология, използвана при изработката на шасито, осигурява по-тънка рамка около дисплея, което намалява сериозно размера на машините. HP обещава 8.5 часа живот на батерията, като специална нова технология осигурява 50% заряд за само 45 минути зареждане. Ако потребителите имат нужда от по-мощна видеокарта, на разположение е Nvidia GeForce MX450. За любителите на AMD, HP са предвидили модели с процесори от серията Ryzen 4000.

Лаптопите са оборудвани с разнообразни дисплеи с резолюция от 720p до 4К, като цените на лаптопите започват от 580 щатски долара.

Снимки: HP

Виж още: iPhone 12 ще бъде по-скъп от iPhone 11 заради материалите