HPE се фокусира върху защитата на членовете на екипа си, отдадеността към клиентите и подкрепата на обществото.

„В контекста на тази политика Хюлет Пакард Ентърпрайз, управлявана от Селектиум, също се стреми да използва своя опит и технологии в подкрепа на клиентите си при справяне с кризата в България. Малките и средни предприятия са най-пряко засегнати от заплахата от COVID-19 и имат нужда от гъвкави дистанционни решения, различни от тези на големите организации. Специално за тези предприятия разработихме различни пакети, базирани на временен безплатен лиценз за използване на технологиите HPE (Aruba) за дистанционна свързаност“, сподели генералният директор Ираван Хира.

Пакетите, които са подходящи за малки и средни предприятия и домашен офис, включват: HPE Aruba Work from home (контролери и точки за отдалечен достъп) за работа от къщи, безплатно HPE Aruba VPN решение с виртуален контролер активно за 30 дни, безплатни лицензи за client–to–site VPN към съществуващи контролери.

Успоредно с това HPE продължава да подкрепя БАН и суперкомпютъра „Авитохол“, който разработи по задание на академията математически модели за прогнози в помощ на Националния оперативен щаб за ограничаването на разпространението на коронавируса в България. Суперкомпютрите са една от основните фронтови линии в глобален мащаб в борбата за овладяване на COVID-19, в това число намиране на ваксини и лекарствени комбинации, и днес доказват своята роля и ефективност. 

Вижте още: Как да извлечете максимума от вашия монитор?

Тагове: