LinkedIn експериментира с нова функция с генеративен изкуствен интелект за търсещите работа потребители. Компанията тества нова функция, която ще генерира кратки съобщения, подобни на мотивационно писмо, които кандидатите могат да изпращат на мениджърите по наемане на работа в платформата. Функцията започва да се разпространява сега за премиум абонатите на сайта.

С актуализацията потребителите ще виждат опцията Let AI draft a message to the hiring team (Нека AI изготви съобщение до екипа по наемане на работа) до отворените роли на страницата с работни места на платформата. Според компанията функцията използва "информация от вашия профил, профила на мениджъра по наемане, описанието на длъжността и компанията, която ви интересува", за да създаде "силно персонализирано" съобщение.

В примера, предоставен от LinkedIn, съобщението звучи като първите няколко изречения на мотивационно писмо. Въпреки това то вероятно ще варира в зависимост от това колко информация има във вашия профил в LinkedIn. Компанията отбелязва, че "персонализирането все още е важно" и че потребителите трябва да проверят и редактират текста два пъти, преди да го изпратят.

LinkedIn, която е собственост на партньора на OpenAI - Microsoft, е експериментирала с други генеративни функции на AI. Платформата добави предложения за писане с ИИ в профилите и "съвместни статии", които също използват текст, написан с ИИ.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как социалните мрежи влияят върху навиците ни за пазаруване?