Серията ROG Phone на Asus е известна със своите мощни спецификации и с това, че предоставя несравнима производителност при игри в света на Android. Телефоните винаги са използвали най-новия чипсет Snapdragon на Qualcomm, за да предоставят толкова високо ниво на производителност. През юли тази година тайванската компания обяви ROG Phone 6, включващ чипа Snapdragon 8+ Gen 1, зашеметяващите 18 GB RAM и 165 Hz AMOLED дисплей. Два месеца по-късно Asus обявява ROG Phone 6D и ROG Phone 6D Ultimate, най-новите си телефони за игри, включващи водещия чипсет Dimensity 9000+ на MediaTek.

Това е първият път, когато Asus използва чипсета на MediaTek в своите телефони за игри. Dimensity 9000+ е овърклокната версия на обикновения Dimensity 9000 и предлага 10% подобрение на производителността спрямо него.

От гледна точка на дизайна серията ROG Phone 6D е подобна на Phone 6. Телефоните разполагат с осъвременени ултразвукови AirTrigger бутони и RGB осветено ROG лого на гърба. Phone 6D Ultimate заменя логото на ROG с 2-инчов вторичен OLED панел, който може да показва състоянието на зареждане, известия за входящи повиквания и др.

Един от ключовите акценти на Phone 6D Ultimate е неговият нов AeroActive Portal. Това е врата за разсейване на топлината, която автоматично се отваря с помощта на моторизирана панта, когато свържете AeroActice Cooler 6 към телефона, позволявайки на хладния въздух да достига директно до чипсета и осигурява по-дълготрайна работа. Asus твърди, че това подобрява топлинната ефективност с до 20%.

Други спецификации между Phone 6 и Phone 6D също остават непроменени. Получавате 6.78-инчов OLED дисплей със 165 Hz честота на опресняване, двойни предни високоговорители, 3.5 мм жак за слушалки и тройна настройка на камерата, състояща се от 50 MP f/1.9 основен сензор, 13 MP f/2.2 ултраширока и 5 MP макро камера. За селфита има 12 MP камера отпред. Телефоните се захранват от масивна батерия от 6000 mAh с поддръжка на 65 W бързо зареждане.

Телефоните работят с Android 12 направо от кутията с ROG UI отгоре. Asus обещава две актуализации на операционната система и две години корекции за сигурност за устройствата.

Можете да получите ROG Phone 6D с 256 GB памет и 12/16 GB LPDDR5X RAM за 949 евро. Най-добрият ROG Phone 6D Ultimate идва с 512 GB памет, 16 GB RAM и AeroActive Cooler 6 в кутията и ще струва 1399 евро в Европа.

Снимка: Asus

Виж още: Asus ROG Phone 6D Ultimate ще има едно от най-добрите охлаждания за гейм телефон