Телефонната серия Asus ROG вероятно е водеща при първокласните геймърски телефони, събирайки тон конски сили, физически клавиши на рамото по краищата на устройството и набор от аксесоари. Вече знаем, че ROG Phone 6 е зад ъгъла, и вече имаме много информация и няколко изображения преди пускането на пазара.

Китайският регулаторен орган TENAA посочи това, което изглежда, че е ROG Phone 6, на своя уебсайт. Нормативната регистрация съдържа спецификации и също е актуализирана с няколко изображения, показващи вариант с марка Tencent.

Тези, които очакват значително отклонение от предишните модели по отношение на дизайна, може да бъдат разочаровани, въпреки че белият цвят тук изглежда доста готино. Също така изглежда, че има RGB лента или вторичен дисплей на гърба. Иначе телефонът тежи 239 грама и е с размери 172.83 x 77.25 x 10.39 мм, което ни дава подобен, но малко по-дебел дизайн като ROG Phone 5.

Що се отнася до спецификациите на Asus ROG Phone 6, списъкът на TENAA сочи към 6.78-инчов OLED екран, 3.2 GHz осемядрен чипсет (Snapdragon 8 Plus Gen 1), 18 GB RAM, 512 GB фиксирана памет, 50 MP основна задна част камера и 13 MP вторична задна камера. Можем да различим трети заден обектив, но няма данни за това, какво използва Asus тук. Също така си струва да се отбележи, че спецификациите като RAM и съхранение може да варират, особено след като ROG Phone 5 се предлагаше с 8 GB RAM и 128 GB памет.

В документацията се споменава батерия от 2925 mAh, въпреки че предполагаме, че Asus използва двойни батерии за общ минимален капацитет от 5850 mAh (продавани като 6000 mAh). Други забележителни характеристики включват 3.5 мм порт и сензор за пръстови отпечатъци в дисплея. Споменава се и 5x оптично увеличение, но TENAA е правил грешки в своите спецификации и преди.

Няма да се налага да чакаме твърде дълго, за да видим официално ROG Phone 6, тъй като Asus обяви премиерното събитие на 5 юли. Компанията също така вече потвърди няколко подробности, като Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC и 165 Hz честота на опресняване на екрана.

Снимка: Asus

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България