Nvidia грабна четири от престижните награди на най-голямото азиатско технологично изложение Computex. Технологичният гигант прибра големите призове в категориите за дизайн и иновация, AI решения и облачни технологии.

Nvidia Shield грабна наградата в категорията "Гейм устройства и съдържание на игри", която е част от Computex d&I awards за дизайн и иновации. Това е първата победа в категорията за Nvidia, като Shield получава приза в ролята си на "Най-усъвършенствано стрийминг устройство" заради гладкото си предаване на 4К HDR видео и най-доброто в класа си предлагано гейминг съдържание. Устройството също така има вграден Google Voice Search.

Втората от наградите е за AI платформата Nvidia Jetson TX2, който спечели в категорията "Системи и решения". Друг от AI насочените продукти на Nvidia - суперкомпютърът DGX-1 - пък спечели награта в категорията "Компютри и системи". Моделът е използван за извършването на AI изследвания, като по-рано този месец Nvidia обявиха модела, който ще го наследи. Предстоящият DGX-1 ще предостави до три пъти по-бързо представяне за машинно обучение от наградения тази година вариант. 

Накрая Nvidia се отбелязаха и в категорията за облачни услуги с Nvidia Grid 4.0. Grid е най-усъвършенствана в индустрията технология за използването на виртуални графични процесори между множество виртуални десктоп компютри. 

Следващата седмица очаквайте интервюто ни с маркетинг мениджъра на NVIDIA за Балканите - Траян Теглец.