Sonic 3 беше потвърден още преди Sonic 2 да се беше завъртял по кината и стрийминг платформите. Още тогава стана ясно, че създателите на поредицата смятат успеха за гарантиран и не се страхуват да рискуват. Сега в официалния профил на филма в Twitter беше потвърдена и датата на премиерата на третата част - 20.12.2024 г. Все още няма информация дали Бен Шварц ще се завърне в титулярната роля или дали проектът е поверен на режисьора Джеф Фаулър или сценаристите Пат Кейси и Джош Милър. Датата обаче съвпада с предварително зададената дата на Avatar 3, който също е в продукция. Съответно след две години се очертава един доста... син декември. Феновете няма да са разочаровани, защото е известно, че Paramount Plus работи и по сериал, посветен на героя на Идрис Елба - Knuckles. По-неясно е завръщането на Джим Кери като доктор Роботник. Актьорът каза в интервю за Access Hollywood, че е „доста сериозен“ относно оттеглянето си от актьорството. „Имам достатъчно. Направих достатъчно. Аз съм достатъчен“, каза тогава Кери. Впоследствие продуцентите на филма потвърдиха, че няма да преработят Robotnik, ако Кери се пенсионира.

Първоначалният дизайн на Sonic предизвика широко недоволство сред феновете на бързия таралеж, ето защо създателите си взеха бележки и преработиха всичко още преди премиерата на първата част. И това даде резултат - двата екшън филма от франчайза имаха изключителен успех в боксофиса. Заедно те са спечелили над 700 милиона долара в международен план, което ги прави две от най-успешните филмови адаптации на видеоигри, правени някога. 
Най-печелившата индивидуална адаптация на видеоигри обаче остава Warcraft на Дънкан Джоунс, която беше пусната през 2016 г. и оттогава е събрала почти 440 милиона долара в световен мащаб (подкрепена до голяма степен от възторжения прием в Китай). 

Снимки: Paramount Pictures

Виж още: Холивуд на война за правата върху следващия Tomb Raider филм

Тагове: