Известният аналитик Минг-Чи Куо прогнозира, че бюджетният модел iPhone SE 2, който се очаква да излезе през пролетта на 2020, ще бъде голям хит. Специалистът изрази мнение, че още до края на следващата календарна година моделът ще е продал поне 20 милиона бройки. И това е по-скоро минимум, като числото има потенциал да достигне 30 милиона.

Куо всъщност занижава първоначалната си прогноза, която беше за над 30 милиона продадени копия. Новата прогноза е базирана на допълнителна вътрешна информация. Това може да се дължи и на факта, че Apple занижиха значително цените на по-старите си модели след премиерата на новата генерация iPhone-и.

iPhone SE е само прогнозното име, което в крайна сметка може да се окаже различно. Очаква се визията на телефона да напомня за iPhone 8. Вътрешният хардуер ще е подобен за iPhone 11, но с някои малки разлики. Процесорът най-вероятно ще е A13 Bionic, придружен от 3 GB RAM. Дисплеят по всяка вероятност ще е LCD 4.7 инча, без 3D Touch, но с Touch ID сензор. Прогнозите са само за една задна камера и безжично зареждане. Слуховете досега сочат, че цената ще бъде около $399.

Вижте още: Новият iPhone удря конкуренцията с "различен" OLED разкош?

Тагове: