Fender Songs е ново приложение за iOS, дело на един от ветераните в производството на китари, което може да ни научи да свирим милиони акорди от различни песни на китара, пиано или укулеле.

Приложението е достъпно за сваляне за iPhone с променяща се селекция от акорди със свободен достъп, а ако искате пълната библиотека, ще трябва да се бръкнете с $4.99 на месец.

Fender Songs е насочено към всеки китарист, начинаещ или не толкова, който иска да разшири репертоара си. Интерфейсът на приложението е интуитивен, записаната база данни с песни звучи доста акуратно, като може би единственият недостатък е, че има ограничение относно това, как точно може да изсвирите песента. С други думи напредналите китаристи със сигурност ще бъдат бързо отегчени, все пак импровизацията е най-сладкото нещо, когато наистина се наслаждаваш на уменията си с някой музикален инструмент.

Fender songs е организирано като услуга за стриймване с изключение на това, че след като изберете дадено парче, освен текста ще откриете и акордите на песента. По подразбиране приложението пуска автоматично генерирана бас линия и такава с барабани, но при желание може да ги изключите и просто да ползвате метроном. Ако искате да свалите приложението или да научите повече за него, може да го направите тук: https://www.fender.com/play.

Вижте още: Uber пуска приложение като Tinder, но за намиране на работа