Между 13 и 21 юни в Международния изложбен център Булгарреклама (IEC) ще се проведе традиционният Автомобилен салон София 2009, който ще бъде най-голямото автоизложение, правено у нас някога, напук на финансовата криза. IEC е допълнително разширен с построяването на 2 нови закрити зали, с което общият им брой вече достигна 6.

Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители (ААП) вече подписа договор за провеждането на автосалона. Организацията на изложението е в ход. Както всяка година съорганизатор на събитието е Експо Тийм ЕООД, който от своя страна също съобщава, че всички договорени изложбени площи вече са ангажирани и разпределени между автомобилните компании, като увеличеният размер за поредна година се оказа недостатъчен.

Международният автомобилен салон София 2009 е част от календара на световната асоциация на производителите на автомобили OICA. След като през миналата година липсваше истински автосалон в София, а автомобилната индустрия непрекъснато бълва нови модели и технологии, се очаква най-големият по площ автомобилен салон у нас да бъде и най-посещаван.

През 2007 г., когато за последно в София се проведе автомобилен салон за леки автомобили, в залите на IEC за първи път бе показан истински прототип (Volvo XC90), както и първият български автомобил, създаден под ръководството на дългогодишния служител на Mercedes-Benz проф. Харалд Лешке. Тогава публиката видя 35 премиери, а изложението бе посетено от 60 000 зрители, съобщава генция Speed-Press.

Тагове:
Още от Tech