Месец след като обяви цената на красивия OLED 4K HDR телевизор A1E за Северна Америка, Sony пусна предварителните му поръчки и у нас. Стартовата цена на базовия 55-инчов модел е 7999 лв., което е изненадващо предвид факта, че в САЩ същият телевизор се търгува за 5000 долара. По-евтин от очакваното е и 65-инчовият модел, който у нас може да се поръча за 10 999 лв., докато жителите на Северна Америка ще трябва да се простят с 6500 долара за това удоволствие.

A1E е един от най-впечатляващите OLED 4K HDR телевизори на пазара, който се отличава с начина, по който предава звука. Системата, която Sony нарича Acoustic Surface, разчита на звук, излъчен директно от екрана вместо от говорители около него. Според компанията “благодарение на дизайна целият екран резонира с богат звук, излъчен директно от самия екран”.

Също така A1E не разполага със стандартна стойка, а има подпора на гърба си, в която е субуферът му и пространство за кабелите. Тя може да се свие към екрана, за да закачите телевизора на стената, като на разположение има четири HDMI входа.

Телевизорът поддържа Dolby Vision, HDR10 и HLG, с което покрива всички модерни стандарти за HDR съдържание. Според Sony отличителен белег по отношение на картината спрямо конкурентни OLED модели е енджинът 4K HDR Processor X1 Extreme, който предава по-добре 4K съдържанието. За софтуера Sony залага на обичайното Android TV изживяване, което вече включва Google Assistant за още по-лесен контрол.

Sony България съобщава, че телевизорите са налични за предварителни поръчка “от избрани оторизирани дилъри в Европа”, като по магазините можем да ги очакваме от началото на следващия месец.

Тагове: